Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 22.04.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

U dugovima sam, kako se izvući iz njih? – pitanje je koje muči sve veći broj građana Lijepe naše. Više od 300 tisuća blokiranih žive pod prijetnjom ovrha svaki dan. A ni oni koji nisu u blokadi ne žive puno bolje. Iako je prema nedavnim napisima prosječna plaća iznosila 1000 eura, daleko je to od istine. Naime u prosjek ulazi Zagreb koji ima najviša primanja, dok ostatak države preživljava na minimalcu. I neki bi rekli kako je minimalac porastao u odnosu na prošlu godinu, ali ne dovoljno da bi se moglo normalno živjeti. Ne čudi stoga što svaki drugi Hrvat ponavlja frazu „u dugovima sam“.

Financijska nepismenost je jedan od krivaca za dugove

Jedna od ključnih krivaca osim nerazvijenog gospodarstva, jest i loša odnosno gotovo nepostojeća financijska pismenost. Dok se u drugim zemljama Europske unije desetljećima djeca odgajaju tako da znaju dobro raspolagati novcem, kod nas je to počelo tek u posljednjih nekoliko godina. Djecu treba od malena naučiti štedjeti, razumno trošiti novac i živjeti u skladu sa svojim mogućnostima.

 „U dugovima sam“ – Kako ih se riješiti?

Dugovi su poput omče oko vrata pa ih mnogi nastoje ignorirati umjesto da se s njima suoče. „U dugovima sam i želim ih se što prije riješiti?“ – ako vam se ove misli vrludaju po glavi, valja odmah stati na loptu. Dugova se treba rješavati postupno jer su time manje opterećenje za psihu i budžet. Preambiciozan otplatni plan može vas lako skrenuti s puta.

Najbolje je vidjeti s koliko se novca točno raspolaže i odrediti realan plan otplate kojeg ćete se moći pridržavati. Bilo kakve troškove, na primjer članarine i kartice koje ne koristite, radije preusmjerite u otplatu dugova. Iznimno je važno da znate na što vaš novac ide.

„U dugovima sam“ – Doskočite ovom problemu prilagodbom životnog stila

Prilikom sanacije dugova važno je posložiti prioritete i živjeti u skladu sa svojim mogućnostima, a to je nešto na što ljudi često zaborave. Ne može se živjeti istim životnim stilom kao onda kada dugova nije ni bilo. Na neke je luksuze najbolje zaboraviti i pretrpjeti tih nekoliko mjeseci ili godina koliko vam je potrebno da biste izašli iz dugova.

„U dugovima sam“ – Svedite ih sve pod jednu kreditnu obavezu

Kreditne kuće imaju posebno osmišljene kreditne opcije koje saniraju dugove. Omogućuju podvlačenje svih minusa i kredita pod jednu obavezu čime se smanjuju razni troškovi naknade. Takvim kreditnim opcijama omogućuje se otplata minusa po tekućem računu i otplatu zatvaranje ostalih kredita. Prije nego li se odlučite na taj korak, najbolje je obratiti se za pomoć djelatnicima kreditnih kuća kako biste u detalje razjasnili sve što vas muči.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (284 ocjena)

Home » U dugovima sam