Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 16.05.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Privatne pozajmice novca

Kada se odlučiti za privatne pozajmice novca?

Iako gotovo svi kažu da novac nije izvor sreće, ono oko čega se možemo složiti jest da je novac koristan alat koji će vam olakšati život. Njime ne možete kupiti sreću, ali možete kupiti slobodu, sigurnost, smirenost i lagodniji život. U toj vječnoj težnji za stjecanjem novca kako bi uspjeli osigurati sve prethodno navedeno, katkada dođete do zida. Jednostavno ne nalazite nova rješenja kako namaknuti novac. Uz to, financijske obveze vas stišću. Ne samo da ne možete uštedjeti višak, već ne možete zadovoljiti ni dugove koje imate. U tom trenutku vjerojatno razišljate i o pozajmicama. Ako pri tom imate lošu kreditnu sposobnost, banke vam vjerojatno neće odobriti kredit. Tada vam na pamet vjerojatno padaju privatne pozajmice novca. Osim što nemate problema s toliko birokracije kao kod bankovnih kredita, ujedno ga je i lakše dobiti. Ipak, morate postupati s oprezom. Upravo privatne pozajmice novca podrazumjevaju razne sumnjive zajmodavce, kamatare i slične individue koji posluju na nezakonit način. Stoga pristupite krajnje oprezno prilikom uzimanja takvih vrsta kredita.

Trebaju li vam privatne pozajmice novca?

Iako smo u prethodnom poglavlju rekli da je novac svima potreban, i da iako se njime vjerojatno ne može kupiti sreća, mogu se kupiti druge dosta važne stvari u životu. Ipak, prilikom teženje za novcem, morate biti oprezni. Ako vam je potreban kredit, a privatne pozajmice novca su jedino što vam je na raspolaganju, probajte najprije napraviti financijski plan. Nađite način kako dodatno uštedjeti ili naći dodatan izvor zarade kako vam pozajmice ne bi bile potrebne. Odgovorno financijsko ponašanje je jedan od primarnih zahtjeva samosvjesnog i savjesnog života odraslih. Ako pak sve navedeno niste u mogućnosti učiniti i privatne pozajmice novca su sve što imate, imajte nekoliko stvari na umu. Najprije, temeljito istražite zajmodavca za kojega ste se odlučili. Bilo bi dobro da znate već neke dojmove od prijašnjih korisnika. Drugo, svakako sklopite pisani ugovor ovjeren i solemniziran kod javnog bilježnika. Vodite računa o tome da kamata nije previsoka, i da ne postoje kakve druge otegotne ugovorne obveze koje vam neće ići u korist (poput plaćanja visoke naknade ako ne vratite kredit u roku).

Ugovorne obveze za privatne pozajmice novca

Ako ste se odlučili za privatne pozajmice novca, i vjerujete izvoru od kojega ih dobivate, ono što iduće trebate napraviti jest detaljno proučiti svoje ugovorne obveze. Navedeno znači da privatna osoba koja vam daje pozajmice ima pripremljen ugovor naravno. Bez sklapanja ugovora i ovjere kod javnog bilježnika nemojte uzimati privatne pozajmice novca. Nadalje, ako vam pojedine ugovorne obveze nisu jasne, svakako tražite pomoć nekog od prijatelja pravnika, a ako takvog nemate, obratite se za pravnu pomoć Pravnoj Klinici Zagreb koja pruža besplatno pravno savjetovanje. Ugovorne obveze na koje posebno treba obratiti pažnju jesu: kamatna stopa – ona mora biti do zakonski određenog maksimuma (bilo bi bolje da mu nije ni blizu, jer to je nepovoljan kredit onda), ona također mora biti fiksna, a ne da se pod određenim uvjetima povećava, nadalje: rok otplate – mora biti točno određen i ako postoji naknada za prekoračenje roka otplate, ne potpisujte ugovor. Konačno: jamstvo – jamca morate birati vi i ne smije vam biti nametnut. U konačni, dobar savjet je i ovaj: svaki odgovoran zajmodavac će provjeriti vašu kreditnu sposobnost prije davanja kredita. Onaj kojega vaša mogućnost otplate kredita uopće ne zanima, to nije osoba ni s kojom trebate sklopiti ugovor o kreditu.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (163 ocjena)

Home » Privatne pozajmice novca