Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 20.05.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Krediti pozajmice

Krediti pozajmice razlike

Postoje neke sitne razlike kada su u pitanju krediti pozajmice. Zajam je financijski proizvod koji korisniku omogućuje pristup fiksnom iznosu novca na početku transakcije, uz uvjet da se taj iznos, plus dogovorene kamate, vrate u određenom roku. Kredit se otplaćuje u redovnim ratama. Glavne karakteristike financijskog zajma uključuju slijedeće. Transakcija ima unaprijed određeni životni vijek. Nakon što se sav kapital otplati ratama (mjesečno, tromjesečno, polugodišnje.. ), operacija se zaključuje bez mogućnosti pristupa više novca, osim ako se ne dogovori novi zajam. Na ukupni iznos posuđenog novca zaračunavaju se kamate. Krediti imaju duži rok, obično godinama. Kredit je fleksibilniji oblik financiranja koji vam omogućuje pristup iznosu posuđenog novca, u skladu s vašim potrebama u bilo kojem trenutku. Kredit određuje maksimalno ograničenje novca, koje kupac može koristiti djelomično ili u cijelosti. Kupac može koristiti sav ponuđeni novac, njegov dio ili nikakav. Pregledamo glavne karakteristike kredita koje ga razlikuju krediti pozajmice jedni od drugih. Kamate na kredite obično su veće nego na kredite. Kamate se plaćaju samo na upotrijebljeni iznos, iako se na nepovučeni saldo može platiti minimalna naknada. Kako se novac vraća, postat će dostupno više, pod uvjetom da se ne prekorači ograničenje. Za razliku od kredita, kredit se obično obnavlja svake godine kako bi se omogućilo kupcu da nastavi koristiti ovu kreditnu mogućnost kad god je to potrebno.

Krediti pozajmice definicije

Zajmovi i krediti različiti su mehanizmi financiranja. Oboje su bankarski proizvodi koji zajmoprimcu pružaju kapital, ali se razlikuju u smislu definicije i ciljeva. Iako kredit daje sav novac koji se traži u jednom trenutku u trenutku izdavanja, u slučaju kredita, banka klijentu daje novac, koji se može koristiti prema potrebi, koristeći cjelokupni posuđeni dio toga ili nikakvog. Uobičajeni načini za dobivanje financijskih sredstava putem kredita su kreditne kartice i kreditne olakšice ili kreditne linije slični krediti pozajmice, koje se uglavnom uređuju putem tekućeg računa na kojem se depoziti i isplate mogu izvršiti do dogovorenog limita. Krediti se obično koriste za pokrivanje kašnjenja između primitaka i plaćanja za tvrtke, za rješavanje određenih razdoblja nedostatka likvidnosti ili za određene kupnje. S druge strane, kao velika razlika kad su tu krediti pozajmice jest da se krediti često koriste za financiranje kupnje dobara ili usluga. Potrošački zajmovi i krediti oblik su financiranja koji omogućuje kupnju predmeta visokih cijena za koje danas ne možete platiti gotovinu.

Krediti pozajmice vrste

Banke, kreditne zadruge i zajmodavci na mreži izvor su većine potrošačkih zajmova i kredita, premda i obitelj i prijatelji mogu biti zajmodavci. Krediti pozajmice dolaze u mnogim oblicima, u rasponu od tako jednostavnog poput kreditne kartice do složenijih zajmova poput hipoteka, auto i studentskih zajmova. Bez obzira na vrstu, svi krediti pozajmice – i njegovi uvjeti otplate – uređuju državnim i saveznim smjernicama namijenjenim zaštiti potrošača od neukusnih praksi poput prekomjernih kamata. Uz to, dužina zajma i zadani uvjeti trebaju biti jasno navedeni u ugovoru o zajmu kako bi se izbjegla zabuna ili potencijalne pravne radnje. U slučaju neizvršenja obveza, uvjeti naplate zaostalog duga trebali bi jasno navesti troškove koji su uključeni. To se odnosi i na stranke u mjenicama. Ako trebate posuditi novac za bitnu stavku ili učiniti život lakšim za upravljanje, dobro je upoznati se s vrstama kredita i zajmova koji bi vam mogli biti dostupni i uvjetima koje možete očekivati.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (114 ocjena)

Home » Krediti pozajmice