Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 15.07.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kada dugovi izmaknu kontroli, brojni građani razmišljaju o refinanciranju kredita. S obzirom na to da dugovi prosječnog građana Hrvatske iznose oko 9 tisuća eura, nije ni čudo da mnogi žele svoja dugovanja objediniti jednim kreditom. A to je upravo ono što se krije iza pojma refinanciranje kredita. Popularna je to metoda kod Hrvata koji su već postali pravi čarobnjaci kad je u pitanju život na dug. S obzirom na to da prosječna potrošačka košarica premašuju prosječnu hrvatsku plaću, građani su se morali snaći kako bi ionako preopterećen kućni budžet rastegnuli na cijeli mjesec.

Refinanciranje kredita je zatvaranje postojećih dugova i kredita jednim novim. Riječ je o zamjeni starih i skupljih kredita novom i jeftinijom opcijom. Na taj se način mogu objediniti i zatvoriti nenamjenske obveze poput manjih gotovinskih kredita, prekoračenja na tekućem računu i dugova koji se skupljaju na kreditnim karticama.

Kod dizanja novog kredita najčešće se javljaju svi uobičajeni troškovi, poput naknade za odobrenje toga kredita, troškove za javnog bilježnika, troškove procjene, biljega i slično. Refinanciranjem kredita smanjuju se troškovi naknada i kamata koje klijent inače plaće za više različitih kreditnih obaveza.

Posebnost refinanciranja kredita je to što je riječ o isključivo namjenskoj vrsti kredita. Novac od kredita izravno se uplaćuje na račun korisnika kredita. Klijent je dužan ispostaviti dokaz da je novac utrošio na zatvaranje kreditnih obaveza i dugova. To znači da ga banka ili druga financijska ustanova isplaćuje s određenom namjenom i treba ga iskoristi samo za to. Samim time smanjuje se mogućnost da klijent novac potroši na druge stvari i potencijalno generira još veći dug. Tek se oko 30 posto iznosa može isplatiti u gotovini.

Klijenti se na to obično odlučuju jer objedinjavanjem svih postojećih dugova u jednom kreditu, smanjuje naknade i različite kamatne stope koji su neminovni kod više različitih pozajmica, zajmova i kredita.

Refinanciranje kredita – što kad je u pitanju stambeni kredit?

Donedavno se nije mogao refinancirati stambeni kredit koji Hrvati najčešće imaju. Banke su u svoje poslovanje uvele refinanciranje stambenih kredita. Postojeće stambene kredite u otplati moguće je refinancirati drugim stambenim kreditima kao što su adaptacijski krediti ili krediti s povoljnijom kamatnom stopom vezani za energetsku učinkovitost zgrade. Banke čak omogućuju i refinanciranje kredita klijentima koji su stambeni kredit podigli u drugoj banci, no valja imati na umu da su takve akcije kratkog vijeka i da se o tome treba prethodno konzultirati s bankom.

Prije nego li se klijent odluči na taj korak, najbolje je prvo skupiti više ponuda različitih banaka kako bi vidio koji mu uvjeti najviše odgovaraju te je li refinanciranje kredita najbolja opcija za njega.

Koja je razlika između refinanciranja kredita i reprogramiranja kredita?

Obveze koje dužnici ne otplaćuju uredno se reprogramiraju, dok se obveze koje se otplaćuju uredno refinanciraju. Možda zvuči komplicirano, ali zapravo se reprogramiranjem mijenja otplatni plan postojećeg kredita. Refinanciranjem se zatvaraj krediti koje klijent ima i otvara se novi pod koji se podvlače sve dotadašnje obaveze.

Kad je riječ o kreditima za reprogramiranje, treba razlikovati sljedeće: postoji reprogramiranje kredita zbog gubitka posla pa banka klijentu mijenja način otplate dok ne pronađe novo zaposlenje i postoje reprogramiranje kojim se zatvara više različitih zajmova banke.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (134 ocjena)

Home » Refinanciranje kredita