Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 20.05.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Posljednjih nekoliko godina Hrvatsku pogađa val iseljavanja uzrokovan lošim gospodarskim prilikama, stalnim rastom nezaposlenosti i političkim previranjima. Gruba procjena s kojom se barata kad je riječ o iseljavanju jest pola milijuna ljudi. Među njima su svakako i dio od 300 tisuća ljudi čiji su računi blokirani. Neki od njih našli su se u blokadi svojom krivnjom, a neki su posljedica događanja u Lijepoj našoj. Kako god, svaki je građanin Hrvatske svjestan da ga jedna plaća u prosjeku dijeli od ponora. Mnogi se stoga okreću obitelji za pomoć, ali velik dio njih priznaje da im to nije opcija jer se gotovo svi nalaze u istoj situaciji.

Financijske institucije se stoga nameću kao logičko rješenje. One su svoje poslovanje prilagodile prosječnom klijentu. Banke i štedno-kreditne kuće po tom pitanju još uvijek imaju rigoroznije uvjete od kreditnih kuća. One provjeravaju kreditnu sposobnost klijenata i ne daju olako pozajmice za otplatu dugova. Paze na kreditnu sposobnost klijenata, odnosno mogućnost da isti u mjesečnim anuitetima otplaćuje svoja dugovanja. Na to osim platežne moći utječe i vrsta zaposlenja klijenta, status  klijenta u banci kao i ima li ušteđevinu. Svi ti faktori utječu na to hoće li banka odobriti pozajmice za otplatu dugova.

Ugovor na određeno vrijeme smanjuje šanse za odobrenje pozajmice za otplatu dugova. Iako je to najčešća vrsta zaposlenja u Hrvatskoj, banke još u njemu vide prevelik rizik. Zbog toga radnici zaposleni s ugovorom na određeno teže dobivaju kredite, pozajmice i zajmove. Jednako tako, banke bolje uvjete nude svojim dugogodišnjim klijentima i onima koji imaju ušteđevinu. No ta se praksa u posljednjih nekoliko godina mijenja jer banke nastoje privući nove klijente. Potreba se javila i zato što su se na tržištu pojavile kreditne kuće koje su otvorene za sve vrste klijenata.

Kreditne kuće u svojoj paleti proizvoda nude pozajmice za otplatu dugova. Vrsta ugovora o radu pritom ne igra ulogu kao ni status klijenta. Najvažnije je samo da klijent ima redovna primanja i da uredno podmiruje svoja dugovanja. Pozajmice za otplatu dugovanja namijenjenu su upravo tome i izdaju se u manjim iznosima. Najučestalije se koriste za pokrivanje prekoračenja po tekućem računu koje je ujedno i najučestaliji način zaduživanja u Hrvatskoj. Kamatna stopa na pozajmice za otplatu dugova je najčešće niža nego na minus. Stoga se pokrivanjem minusa klijent rješava kamate od 10 posto. Prednost je to za sve one koji se pokušavaju izvući iz dugova.

Podnošenje zahtjeva za pozajmice za otplatu dugova je jednostavno i brzo. Kreditne kuće su svoje poslovanje prebacile na internet što znači da klijent ne treba ni odlaziti u poslovnicu. Dovoljno je da presliku osobne iskaznice i kartice tekućeg računa učita preko internetskih stranica kreditne kuće i slijedi daljnji postupak. Nakon toga skida se ugovor koji klijent može na miru pročitati i potom potpisati ako se slaže s navedenim uvjetima. Poslije toga slijedi isplata novca u minimalnom roku od 15 minuta ili u maksimalnom roku od 24 sata, a sve ovisno o tome je li potrebna dokumentacija kompletna. Takav se način poslovanja naročito sviđa mlađoj populaciji koja je navikla sve rješavati u samo nekoliko klikova mišem.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (210 ocjena)

Home » Pozajmice za otplatu dugova