Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 15.07.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Iako prosječna neto plaća za srpanj premašuje 900 eura, jenjavanjem turističke sezone i to će se vratiti na staro. Sezonski poslovi polako završavaju, a turisti se vraćaju s godišnjeg odmora. I jedni i drugi načeli su svoj kućni budžet pa je potraga za hitnom financijskom injekcijom neizbježna. Građani u tom slučaju traže manje svote novca i po mogućnosti što manje komplikacija oko dobivanja istog. Zato na internetskim tražilicama sve češće iskaču fraza „pozajmice bez banke“.

Cilj im je prebroditi mjesec dok ponovno ne stigne plaća. Prosječan godišnji na hrvatskoj obali za četveročlanu obitelj košta od 1 do 2 tisuće eura. Veliki je to financijskih teret naročito za obitelj s prosječnim primanjima. U takvoj situaciji pomoći mogu različite vrste kratkoročnih pozajmica i zajmova koje se mogu vratiti već po sljedećoj plaći.

Pozajmljivanje novca kod banka kompliciranije je nego kod kreditnih kuća. Banke obavezno provjeravaju kreditnu sposobnost klijenta uzimajući pritom osim platežne moći i vrstu zaposlenja i ostala dugovanja u obzir. Što znači da ljudi koji su zaposleni na određeno vrijeme ili imaju kredit više nisu kreditno sposobni za novi financijski teret. Kreditne kuće manje su rigorozne oko toga i paze samo na financijsku urednost klijenta. Najvažnije je da klijenti imaju redovna primanja i da redovno podmiruju svoj dugovanja. Stoga se sve veći broj klijenata traži pozajmice bez banke.

Što nude kreditne kuće?

Kreditne kuće u svojoj ponudi imaju kratkoročne pozajmice u manjim iznosima koje klijenti mogu zatražiti isključivo online putem. To je ujedno jedna od najvećih prednosti pozajmice bez banke jer se sve može obaviti iz udobnosti vlastitog doma. Dokumentacija je za ovu vrstu pozajmice minimalna, a uključuje presliku osobne iskaznice i karticu tekućeg računa. Nakon toga se potpisuje ugovor koji klijent također skida s internetskih stranica i potom ima vremena proučiti prije nego li isti potpiše. Nema potrebe za odlaskom u poslovnicu jer se sve može obaviti putem interneta.

Što nude štedno-kreditne kuće?

U igri su osim kreditnih kuća i štedno-kreditne zadruge koje zapravo imaju sličnu politiku kao i banke. One provjeravaju kreditnu sposobnost klijenata, ali su ipak fleksibilnije po tom pogledu. Također, s ciljem da konkuriraju na tržištu najčešće nude fiksnu kamatnu stopu što najčešće nije slučaj s bankama.

Što treba paziti kod odabira pozajmice bez banke?

S obzirom na veliku ponudu kreditnih kuća, nije uvijek lako odgonetnuti prave nakane. Posuđivanje novca trebala bi biti razmjena robe kao bilo koja druga, ali nerijetko se u oglasima za pozajmice bez banke kriju lažni oglasi. U njima se nudi brze posudba novca s isplatom na ruke. U danom trenutku, osobito ako vam je hitno to može zvučati jako primamljivo, ali treba razmišljati i o posljedicama. Naime, ako ne postoji nikakav pisani trag o posudbi, bilo da je to ugovor ili transakcija na tekućem računu, moguće su raznorazne malverzacije. Jedna strana može tvrditi da je posuđena manja svota novca, ili da je vraćeno premalo iako je zapravo sasvim suprotno.

Takvih se stvari treba dobro paziti i prije posuđivanja raspitati o legitimnosti kreditne kuće od koje se pozajmica novca namjerava uzeti. Sve kreditne kuće koje imaju odobren rad u Hrvatskoj, navedene su na internetskim stranicama Hrvatske narodne banke.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (114 ocjena)

Home » Pozajmice bez banke