Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 18.05.2024 u 09:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Skoro trećina Europljana ne može si priuštiti ni tjedan dana godišnjeg odmora u nekoj od domaćih ili stranih destinacija, poražavajuće su to činjenice statističke agencije Europske unije Eurostat. Da stvar bude još gora, Hrvati debelo premašuju taj prosjek. Više od 60 posto njih ne može uplatiti godišnji odmor.  U istom društvu našle su se rumunjska, Bugarska i Mađarska.

Posljedica je to lošeg životnog standarda, niskih primanja i visokih troškova koji ne ostavljaju baš puno mjesta za ljetovanje. Psiholozi se slažu da je radniku potreban odmak od posla i odmor od radne okoline. Prevencija je to od zamora i bolesti, ali i vrijedan alat za efikasnost iako ga većina poslodavaca ne doživljava tako.

Financijski stručnjaci ipak tvrde kako u budžetu uvijek ima prostora za manevar, samo ga treba znati posložiti. Oni predlažu da se osmisli plan financiranja ljetovanja. Najvažnije je otprilike odrediti svotu novca koju namjeravate potrošiti i potom osmisliti hoćete li i koliko novca izdvajati na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj razini.

Planiranje vam omogućuje da ljetovanje rezervirate u prije nego nastane navala i cijene se dignu u nebu. Popusti su daleko veći i za zrakoplovne karte i same aranžmane ukoliko se rezerviraju nekoliko mjeseci unaprijed.

No ako to nije opcija, uvijek postoji mogućnost ljetovanja na rate. Hrvati su poznati da se unatoč lošim životnim prilikama ne odriču zimovanja i ljetovanja, pa čak i ako to bude na rate. Turističke agencije omogućuju plaćanje u mjesečnim rata putem kreditnih kartica. Mnoge od njih surađuju s bankama i kreditnim kućama i pomažu u realizaciji troškova ljetovanja.

Banke nude nenamjenske kredite za ljetovanje

Sami krediti za ljetovanje nisu baš prisutni na hrvatskom bankarskom tržištu. Banke umjesto kredita za ljetovanje u svojoj ponudi nude nenamjenske kredite s kratkim rokom otplate. Za ovu vrstu kreditiranja vrijede uvjeti kao i za bilo koji drugi kredit što znači da banke provjeravaju kreditnu sposobnost klijenata. To u prijevodu znači temeljita provjera financija i uplitanje poslodavca u cijeli proces. A većina radnika to ne želi.

Kartične kuće imaju kredite za ljetovanje bez kamate

Mnogi se stoga umjesto takvih kredita za ljetovanje odlučuju za kreditiranje putem kartičnih kuća koje omogućuju plaćanje u mjesečnim ratama i to bez kamata. Opcija bez kamata najčešće podrazumijeva izuzetno kratak rok otplate. Neke od kartičnih kuća u svojoj ponudi imaju posebne ponude za godišnje odmore sklopljene s putničkim agencijama.

Krediti za ljetovanje u ponudi su kreditnih kuća

Kreditne kuće na financijsko tržište plasiraju kredite za ljetovanje. One su prepoznale potencijalne klijente i prilagodile svoje poslovanje potrebama tržišta. U svojoj ponudi nude specijalizirane kredite za ljetovanje koje u osnovi karakteriziraju kratak rok otplate i manja svota novca. Klijenti se na takvu vrstu kredita odlučuju zato što ljetovanje nisu u mogućnosti pokriti uobičajenim putem, ali ne žele propustiti priliku za odmoriti se.

Podjednako se odlučuju za domaće i inozemne destinacije zato što su u većini slučajeva čak putovanja u inozemstvo povoljnija nego domaća. Prvenstveno je tome tako zato što se putuje niskobudžetnim kompanijama i postoji cijeli niz različitih vrsta smještaja za sve financijske prilike. Osim toga u ponudi su tzv. first minute i last minute ponude na kojima se može puno uštedjeti i otići na toliko željenu destinaciju.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (168 ocjena)

Home » Krediti za ljetovanje