Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 20.04.2024 u 09:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Hrvatski branitelji spadaju među najranjivije skupine građana zbog čega je vlada Republike Hrvatske zajedno s bankama omogućila povoljnije uvjete za njihovo kreditiranje. Radi se o stambenim kreditima za branitelje uz najpovoljniju kamatnu stopu. Na taj se način pokušava ljudima koji su se borili za domovinu omogućiti normalan život, kao i obiteljima poginulih i ranjenjih branitelja.

Tko ima pravo na povoljnije kredite za branitelje?

Pravo na povoljnije uvjete kredita za branitelja imaju oni branitelji koji nemaju riješeno stambeno pitanje ili pet ili više godina borave u državnom stanu. Krediti za branitelje izdaju se u eurima.

Kod podnošenja zahtjeva za dobivanjem kredita za branitelje, banke provjeravaju kreditnu sposobnost potencijalnih klijenata. S time da banke s obzirom na posebne uvjete određuju visinu neopterećenih primanja potrebnih za dobivanje kredita. Osim standardne dokumentacije, potrebna je i potvrda o statusu branitelja koja dokazuje mogućnost povoljnijeg kreditiranja.

S obzirom da se radi o stambenim kreditima, banka najčešće iziskuju svojevrsno jamstvo čime smanjuju rizik od mogućih gubitaka. Instrumenti osiguranja koji se najčešće koriste su jamac, zadužnica i hipoteka nad nekretninom. U većini slučajeva s obzirom da se radi o posebnim uvjetima, banka podmiruje ili ne naplaćuje troškove elaborata za procjenu nekretnine.

Krediti za branitelje: Kakav je stav banke prema nenamjenskim kreditima?

Tek odnedavno banke su zajedno s vladom omogućile nižu kamatnu stopu za branitelje koji su u mirovini, ali naglasak je na stambenim kreditima. Ostali nenamjenski krediti određuju se najčešće kao i za sve ostale građane. Odnosno pod jednakim uvjetima i ovisno o visini primanja. Ukoliko se koristi jamac ili zadužnica, iznos kredita može biti veći jer se osim vlastite kreditne sposobnosti provjerava i kreditna sposobnost jamca ili sudužnika.

Kakve kredite za branitelje nude kreditne kuće?

Kreditne kuće imaju u ponudi kredite za branitelje, a za razliku od banaka ne provjeravaju kreditnu sposobnost. S obzirom na to da se radi o manjim iznosima koje se vraćaju u par mjeseci, kreditne kuće oslanjaju se na financijsku urednost klijenta. Važno im je da ima redovna primanja i uredno podmiruje svoja dugovanja. Krediti za branitelje namijenjeni su onim braniteljima koji su još uvijek u radnom odnosu ili su u mirovini.

Procedura podnošenja zahtjeva je vrlo jednostavna, preko interneta se pošalju preslika osobne iskaznice i kartica tekućeg računa. Ugovor se skida s interneta pa ga se na miru može pročitati i tek onda potpisati. Ako klijent nije u nešto siguran, može zatražiti savjet financijskog ili pravnog stručnjaka.

Kreditne kuće po potrebi osim minimalne dokumentacije mogu zatražiti platne ili mirovinske liste, ali to se najčešće radi tek kad su u pitanju viši iznosi.

Prednost ovog način poslovanja jest što se sve odvija online putem. Nisu potrebni odlasci u poslovnicu kao ni duga čekanja u redovima. Sve se može obaviti iz udobnosti vlastitog doma  i to sve s dokumentacijom koju već posjedujete. Ako je s poslanom dokumentacijom sve u redu, novac se isplaćuje na tekući račun u samo 24 sata od podnošenja zahtjeva. Brzo i lako može se doći do financijske pomoći kad je ona najpotrebnija.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (112 ocjena)

Home » Krediti za branitelje