Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 18.05.2024 u 09:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kad se nađete u stisci s vremenom, opcija isplate novca na ruke zvuči i više nego li dobro. Taj škripac mnogi iskorištavaju, o čemu svjedoče raznorazni letci u poštanskim sandučićima, najpovoljnije opcije s tramvajskih stanica i posudbe s rasvjetnih stupova. No pozajmljivanje novca na taj način, htjeli mi ili ne ima posljedice. Mogućnosti za prevare su beskonačne zato što se novac posuđuje bez ikakvog pisanog traga.

Ako ne postoji ugovor, i jedna i druga strana mogu reći štogod žele o uvjetima posudbe. Onaj tko je novac posudio može tvrditi da se radi o većoj svoti novca, a onaj koji je pozajmio može se praviti da je novac već vratio. Opcije su beskonačne i mogu izazvati cijeli niz problema. Takve je stvari najbolje izbjegavati i držati se one „ako zvuči predobro da bi bilo istinito, vjerojatno i jest“. Sivo tržište cvjeta usporedno s dolaskom kreditnih kuća, ali zato postoji popis legitimnih kreditnih kuća koji se može provjeriti na internetskim stranicama Hrvatske narodne banke.

Krediti preko računa: Sigurnost daje pisani trag

Novac je najbolje posuditi preko banke, štedno-kreditne zadruge ili kreditnih kuća koje imaju odobrenje za rad u Hrvatskoj. Preporučljivo je uzeti kredite preko računa jer na taj način ostaje pisani trag koji svjedoči o uvjetima posudbe. Sve gore navedene institucije posluju isključivo potpisivanjem ugovora i isplatom novaca preko tekućeg računa.

Najpopularniji krediti preko računa su gotovinski krediti

Najpopularniji su gotovinski krediti preko računa koji iziskuju minimalnu dokumentaciju i zahtjev za isti može se zatražiti online putem. Radi se najčešće o manjim svotama novca koji ni bankama ni kreditnim kućama ne predstavlja preveliki rizik. Novac se isplaćuje u najkraćem roku, a prednost leži u tome što se radi o malom iznosu koji klijent može brzo vratiti. To ujedno znači, zatreba li mu novac ponovno, opet može uzeti kredite preko računa.

Krediti preko računa uzimaju se i za zatvaranje dugova. Najčešće se rade o zatvaranju minusa koji je najpopularniji način zaduživanja. Jednako tako krediti preko računa pomažu i kod nepredvidivih situacija u kojima vam je novac potreban hitno za sanaciju popravaka u kućanstvu ili na automobilu.

Krediti preko računa: Opcije koje ne poznaju granice

Krediti preko računa pogodni su za sve generacije. Namijenjeni su svima koji imaju uredna primanja i koji redovno podmiruju svoja dugovanja. To znači da ih mogu zatražiti mladi koji žele podmiriti troškove svog školovanja, umirovljenici kojima mirovina nije dovoljna za izvanredne troškove i radnici koji si žele priuštiti nešto što premašuje kućni budžet. Banka su u zadovoljavanju uvjeta puno rigoroznije od kreditnih kuća i traže više papirologije dok su kreditne kuće minimalizirale dokumentaciju i olakšale postupak. Potrebno je dostaviti presliku osobne iskaznice i kartice tekućeg računa, a ako se radi o većem iznosu onda se prilažu i platna odnosno umirovljenička lista. Najvažnije je da tekući račun nije u blokadi ili zaštićen.

Krediti preko računa isplaćuju se u najkraćem mogućem roku, ne duljem od 24 sata, barem kad je kreditna kuća u pitanju. Banke su ubrzale svoj postupak, ali većini ipak treba dulje nego kreditnim kućama jer im poslovanje još uvijek nije u potpunosti digitalizirano.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (108 ocjena)

Home » Krediti preko računa