Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 15.07.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Prosječna plaća u ljetnim je mjesecima iznosila 1000 eura. Posljedica je to sezonskih poslova i većih stanica, no stanje je zapravo bliže prosjeku od 700 eura. Troškovi života i dalje premašuju primanja unatoč najavama da će se PDV na osnovne namirnice smanjiti. No dok se to ne dogodi, građani su i dalje prisiljeni plaćati jednu od najskupljih potrošačkih košarica u Europi. Zbog toga nisu ni u mogućnosti bilo kakvu nepredviđenu situaciju financirati iz kućnog budžeta, nego se radije odlučuju na pozajmljivanje novca. Oni lošijeg imovinskog statusa odlučuju se za kratkoročne zajmove i pozajmice, dok oni s većim primanjima naginju ka kreditima na ostatak plaće.

Što treba znati o kreditima na ostatak plaće

Krediti na ostatak plaće poseban su proizvod u paleti financijskih usluga koji se u potpunosti razlikuje od bilo kojeg drugog modela pozajmljivanja novca. Zaduženost klijenta ne ograničava u mogućnosti podizanja novog kredita. Krediti na ostatak plaće mogu se realizirati unatoč tome što obustava prelazi jednu trećinu klijentovih neto primanja. Stoga ako klijent ima dovoljno visoka primanja, on može zatražiti kredite na ostatak plaće. Njegova kreditna sposobnost nije narušena ako naravno redovno podmiruje sva svoja dugovanja. Zakonski minimum od neopterećene dvije trećine plaće u tom se slučaju ne odnosi na klijenta ukoliko ima dovoljno visoka primanja.

Krediti na ostatak plaće gotovinski su krediti koji podrazumijevaju manje iznose i kratak rok otplate. Idealni su u nepredvidivim situacijama kada vam novac hitno treba. Nije dostupan klijentima koji su u blokadi, pod ovrhom ili im je tekući račun zaštićen. To u prijevodu znači da nemaju dovoljni iznos neopterećene plaće s kojom bi mogli zatražiti kredit.

Kako na kredite na ostatak plaće gledaju banke, a kako kreditne kuće

Banke ih imaju u svojoj ponudi, ali u ograničenoj verziji. Naime, zahtjev za kreditima na ostatak plaće mogu podnijeti samo klijenti koji su zaposleni na neodređeno vrijeme i to minimalno šest mjeseci. Na taj način banka smanjuje rizik od navraćanja dugova koji postoji kod klijenata zaposlenih na određeno vrijeme. Ne produljenje ugovora ili izvanredni otkaz, stavljaju banku u nezgodnu poziciju i postoji mogućnost da neće naplatiti svoja potraživanja. Takav rizik ona želi minimalizirati pa stoga kredit ovisi o vrsti zaposlenja.

Kod kreditnih kuća tih ograničenje nema. Njima je svejedno je li klijent zaposlen na određeno ili neodređeno vrijeme. Najvažnije je da ima uredna primanja i na vrijeme podmiruje sva svoja dugovanja. S obzirom na to da je veći dio Hrvata zaposlen na određeno vrijeme, broj klijenata koji traže kredite na ostatak plaće svakog dana raste. Iako u naziva imaju termin „plaća“  ove kredite mogu zatražiti i umirovljenici koji imaju dovoljno visoka primanja. Za njih kao i za sve ostale, preduvjet za kredite na ostatak plaće jest uredna financijska slika.

Zahtjev za kreditima na ostatak plaće podnosi se isključivo online putem i sve to uz minimalnu dokumentaciju. Kod manjih iznosa dovoljne su preslike osobne iskaznice i kartice tekućeg računa, a kod većih je potrebno priložiti i platne liste. Ukoliko je dokumentacija potpuna, krediti na ostatak plaće isplaćuju se u svega nekoliko minuta ili najkasnije 24 sata od podnošenja zahtjeva.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (211 ocjena)

Home » Krediti na ostatak plaće