Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 22.04.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako su digitalne inovacije promijenile bankarstvo

Kako su digitalne inovacije promijenile način poslovanja banaka

Digitalne inovacije su neizbježna pojava u svakom segmentu društva, a bankarstvo nije iznimka. Banke su morale prilagoditi svoje poslovanje novim trendovima i tehnologijama kako bi ostale konkurentne i pružile kvalitetniju uslugu svojim korisnicima. Jedna od najznačajnijih promjena u bankarskom sektoru je povećana uporaba digitalnih alata i platformi za pružanje bankarskih usluga.

Digitalne inovacije omogućuju klijentima da obavljaju svoje financijske transakcije brže i lakše nego ikad prije.

Klijenti mogu pristupiti svojim računima i obaviti transakcije s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme. Banke su prepoznale ovu potrebu i prilagodile svoje poslovanje kako bi klijentima omogućile što jednostavniji pristup svojim računima.

Primjerice, mobilna bankarska aplikacija omogućava klijentima da pregledaju svoj račun, uplate novac, provjere stanje računa i obavljaju druge transakcije sa svojeg mobilnog uređaja. Ovo je posebno korisno za ljude koji žive u udaljenim područjima ili koji nemaju vremena odlaziti u banku zbog obaveza.

Digitalne inovacije su također omogućile bankama da smanje troškove poslovanja. Korištenjem digitalnih alata i platformi, banke mogu smanjiti broj zaposlenika, smanjiti troškove prostora i smanjiti vrijeme koje se troši na papirnate transakcije. To znači da banke mogu smanjiti cijene svojih usluga i privući nove klijente.

Digitalne inovacije su također dovele do novih načina pružanja bankarskih usluga. Primjerice, neke banke nude virtualne bankovne usluge koje omogućuju klijentima da obavljaju transakcije, primaju savjete i usluge bankara bez fizičkog odlaska u banku. Ovo je posebno korisno za ljude koji žive u udaljenim područjima ili za one koji se moraju kretati često zbog posla ili drugih obaveza.

Ukratko, digitalne inovacije su promijenile način poslovanja banaka i omogućile klijentima bolju uslugu i jednostavniji pristup svojim računima. Banke su se prilagodile novim trendovima i tehnologijama kako bi smanjile troškove poslovanja i privukle nove klijente. Ovo je samo početak digitalne transformacije bankarstva i očekuje se daljnji razvoj novih tehnologija i alata za pružanje bankarskih usluga u budućnosti.

Kako su digitalne inovacije promijenile navike korisnika bankarskih usluga

Digitalne inovacije promijenile su ne samo način poslovanja banaka, već i navike korisnika bankarskih usluga. Klijenti očekuju da banke pružaju brzu i jednostavnu uslugu u skladu s novim tehnološkim trendovima.

Kako su digitalne inovacije postale sveprisutne, tako su i korisnici postali zahtjevniji u pogledu kvalitete usluge koju očekuju od banaka.

Primjerice, klijenti danas očekuju da mogu brzo i jednostavno dobiti brze pozajmice bez dugotrajnih procedura i čekanja na odobrenje. Banke su prepoznale ovu potrebu i prilagodile svoje poslovanje kako bi omogućile klijentima brže pozajmice. Korištenjem digitalnih alata i platformi, banke mogu obraditi zahtjeve za pozajmicom u nekoliko minuta i omogućiti klijentima brz pristup potrebnom novcu.

Osim toga, digitalne inovacije su omogućile klijentima da pregledaju svoje račune u realnom vremenu i upravljaju svojim financijama na jednostavniji način.

Mobilne aplikacije i internetski bankarstvo omogućuju klijentima da brzo pregledaju stanje svojih računa, provjere stanje kredita i uplate novac. Klijenti također mogu koristiti digitalne alate za upravljanje svojim financijama poput budgeting alata koji im omogućuju planiranje i praćenje svojih financijskih ciljeva.

Digitalizacija bankarskih usluga također je dovela do porasta online bankovnih transakcija.

Mnogi klijenti sada više ne odlaze u banku kako bi obavili svoje transakcije, već koriste online platforme za upravljanje svojim financijama. Ovo je posebno korisno u vrijeme pandemije kada je važno izbjegavati gužve i fizički kontakt.

Ukratko, digitalne inovacije su promijenile navike korisnika bankarskih usluga i omogućile im brz pristup uslugama i novim proizvodima kao što su brze pozajmice. Klijenti očekuju brzu i jednostavnu uslugu koja im omogućuje da upravljaju svojim financijama na jednostavniji način. Bankarski sektor se prilagodio ovim novim trendovima i tehnologijama kako bi pružio kvalitetniju uslugu svojim klijentima i ostao konkurentan na tržištu.

Kako su digitalne inovacije promijenile sigurnost i zaštitu podataka u bankarstvu

Kao što su digitalne inovacije promijenile način poslovanja banaka i navike korisnika bankarskih usluga, tako su također utjecale na sigurnost i zaštitu podataka u bankarstvu. Digitalne inovacije donose mnoge prednosti, ali isto tako otvaraju nove mogućnosti za cyber-kriminalce koji pokušavaju pristupiti osjetljivim bankarskim podacima.

Banke su prepoznale ovu prijetnju i prilagodile svoje sigurnosne mjere kako bi osigurale zaštitu svojih klijenata i njihovih podataka. Primjerice, banke su pojačale svoje sigurnosne protokole i razvile novu tehnologiju zaštite kako bi se spriječilo hakiranje računa klijenata. Korištenjem biometrijskih podataka kao što su otisci prstiju, lica ili glasa, banke mogu povećati razinu sigurnosti i spriječiti pristup osobnim bankarskim podacima drugih osoba.

Digitalne inovacije također su dovele do razvoja novih alata za praćenje i otkrivanje prijevara u bankarskom sektoru.

Primjerice, umjetna inteligencija i strojno učenje se koriste za praćenje transakcija i otkrivanje znakova prijevare. Ove tehnologije omogućuju bankama da brzo otkriju i spriječe potencijalne prijevare prije nego što do njih dođe.

Međutim, iako su banke uložile velike napore u zaštitu svojih klijenata, cyber-kriminalci su i dalje vrlo aktivni u pokušaju kršenja sigurnosti u bankarskom sektoru.

Zato je važno da klijenti sami poduzimaju korake kako bi osigurali svoje osobne podatke i financijska sredstva. To uključuje korištenje jakih lozinki, redovite promjene lozinki, provjeru izvora e-pošte i linkova prije klikanja na njih, kao i općenito oprezno ponašanje na internetu.

Ukratko, digitalne inovacije su promijenile sigurnost i zaštitu podataka u bankarstvu, ali su također dovele do razvoja novih tehnologija i alata za zaštitu klijenata i njihovih podataka. Banke su prepoznale ovu prijetnju i prilagodile svoje poslovanje kako bi osigurale sigurnost svojih klijenata. Međutim, klijenti također moraju poduzeti svoje korake kako bi osigurali svoje osobne podatke i financijska sredstva.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (232 ocjena)

Home » Kako su digitalne inovacije promijenile bankarstvo