Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 22.04.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako se maknuti s crne liste banaka

Što je crna lista?

Crna lista je popis osoba ili trgovačkih društava s kojima se preporučljivo ne treba sklapati bilo kakav posao ili ugovor. Svaka banka, poduzeće i druge fizičke i pravne osobe moraju provjeriti svoje potencijalne partnere, klijente i kupce kako bi vidjeli je li sigurno s njima sklapati bilo kakav oblik posla, posebice u današnjem dobu u kojima prevladava velika neizvjesnost na tržištu. Crna lista je mjesto na kojemu završavaju sve fizičke i pravne osobe koje ne otplaćuju svoje račune na vrijeme, ili primjerice ne otplaćuju svoje kredite na vrijeme. Svatko može veoma lako završiti na crnoj listi, no treba puno dulje vremena dok se s crne liste ne maknete skroz. Podaci o neurednim klijentima na crnoj listi ostaju do čak tri godine, i to nakon što ste otplatili svoje dugovanje. Uvid u ove podatke imaju sve banke i ostale financijske ustanove, a ujedno i sama trgovačka društva mogu provjeriti podatke o svojim potencijalnim partnerima ili klijentima.

Crna lista i kako na njoj završite?

Crna lista je popis svih fizičkih i pravnih osoba koje ne otplaćuju svoje kredite uredno odnosno koji je pokrivaju svoje obveze prema drugima. Kada se spominje crna lista uglavnom se to najviše odnosi na građane koji je otplaćuju svoj kredit uredno odnosno onako kako su ugovorili sa svojom bankom, ako ulaze u nedopušteni minus, ako ih je njihova banka tužila, ako su otkazali kredit ili kreditnu karticu zbog neplaćanja ili ako su prevaranti. Ukoliko se nađete na crnoj listi, vi se u bankarskom svijetu nalazite na stupu srama, jer tamo ostajete najmanje tri godine. Minimalni kriterij za svrstavanje u crnoj listi su 3000 kuna duga po kreditu i kašnjenje otplate od 60 dana, odnosno ulazak u nedopušteni minus u iznosu od 1500 kuna i kašnjenje s otplatom od 60 dana. Znači, ako minimalno dva mjeseca niste otplatili ratu kredita ili niste pokrili dug po kreditnoj kartici ili tekućem računu u minimalnom iznosu od 3000 kuna, više ćete završiti na crnoj listi.

Crna lista i kako se možete maknuti s nje?

Sada kada znate što je crna lista i kako možete na njoj završiti, sada se nameće glavno pitanje, a to je kako se s nje maknuti. Klijenti mogu se maknuti s crne liste na način da podmire sve svoje obveze odnosno svoja dugovanja prema banci odnosno kreditnoj instituciji. Svoja dugovanja možete na više načina riješiti, a to je kroz zaloga vrijednih stvari, prodajom nekretnine ili pokretnine, uštedom novca ili da ugovorite najbrži kredit kod kreditne kuće. Čim podmirite svoja dugovanja, odmah ćete dobiti datum silaska s crne liste. No, iako ste riješili svoje dugovanje, i dalje ćete se nalaziti na crnoj listi. Crna lista je mjesto gdje neuredne platiše ostaju najmanje tri godine, i unatoč k tome što su uredno otplatili svoja bivša dugovanja. Razlog k tome je zbog procjene rizika kako bi banke i druge financijske i kreditne institucije mogle procijeniti i odlučiti hoće li klijentu odobriti kredit ili ne.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (280 ocjena)

Home » Kako se maknuti s crne liste banaka