Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 22.04.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Više od 300 tisuća stanovnika Lijepe naše našla se u raljama prezduženosti i u blokadi. Situacija je to od koje velik dio Hrvata dijeli tek gubitak jedne plaće. Životni troškovi u stalnom su porastu, a plaće unatoč silnim obećanjima ne doživljavaju istu sudbinu. Dugovi se gomilaju i ljudi nerijetko ne vide izlaz iz takve situacije, ali ono što financijski stručnjaci upozoravaju da situaciju treba sagledati objektivno ma koliko to teško bilo. Ako ne priznate da imate problem, dugovi bi se samo mogli nekontrolirano množiti.

Kako do kredita ako si prezadužen? Sredite financijsku sliku kućnog budžeta

Prvi korak ako se pitate kako do kredita ako si prezadužen jest sastavljanje kućnog budžeta, a to podrazumijeva popis i prihoda i rashoda. Preporučljivo je sve staviti na papir jer nerijetko nismo ni svjesni na što sve trošimo i gdje nam sve novac curi iz novčanika.

Sljedeći korak jest plaćanje gotovinom, a ne karticama. Na taj način se stječe kontrola nad financijama. Korištenje kreditnih kartica daje nam privid da možemo trošiti novac koji zapravo nemamo. Novac ne nestaje fizički iz džepa pa nam se čini da nema ni troškova.

Banke su postrožile uvjete za prezadužene

Nakon što su financije donekle pod kontrolom, potraga za kreditima može početi. Ako vam pada na pamet kako do kredita ako si prezadužen – znajte da neće biti lako. Banke su početkom godine postrožile uvjete i smanjile mogućnost dizanja većih kredita u strahu da neće moći naplatiti svoja potraživanja. Posljedica je to direktive po kojoj se može ovršiti jedna četvrtina plaće, dok je donedavno vrijedilo da je pod ovrhom jedna trećina plaće. Banke smatraju da je rizik prevelik i jednostavno ga ne žele podnijeti što je uvelike zakompliciralo stvari prosječnom građaninu.

Kako spojiti postojeće dugove u jedan kredit

Ono što banke imaju u svojoj ponudi jest mogućnost refinanciranja kredita. Odgovor je to na pitanje kako do kredita ako si prezadužen. Postoji opcija pod kojom sve postojeće dugove možete svesti pod jedan novi kredit. To u prijevodu znači da umjesto nekoliko naknada i troškova, klijent plaća samo jednu. Prednost je to za sve one koji ionako grcaju u dugovima, ali ovako im barem budžet ne ide na bespotrebne troškove.

Kako do kredita ako si prezadužen u kreditnim kućama

Negativan trend i nemogućnost dobivanja kredita prepoznale su nebankarske financijske institucije, prije svega kreditne kuće koje su u potrazi za djelićem financijskog tržišta u Hrvatskoj. One u svojoj ponudi imaju nenamjenske kredite manjih iznosa koje mogu zatražiti i prezaduženi klijenti. Manji novčani iznosi znače i manji rizik koji su kreditne kuće za razliku od banaka spremne preuzeti.

Najčešće se radi o kratkom roku otplate koji klijenti mogu otplatiti nakon nekoliko plaća. Jedino je bitno da imaju redovna primanja i uredno podmiruju svoja dugovanja. Samim time ova opcija otvorena je i za umirovljenike koji nisu u mogućnost živjeti samo od svoje mirovine.

Prednost ove vrste poslovanja jest i u brzom i jednostavnom podnošenju zahtjeva za kreditom. Poslovanje se odvija isključivo putem interneta što znači da možete zaboraviti na čekanje u dugim redovima. Osim toga, dokumentacija je svedena na minimum, a to su preslika osobne iskaznice i kartice tekućeg računa.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (160 ocjena)

Home » Kako do kredita ako si prezadužen