Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:24
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

U posljednje se vrijeme sve češće spominje rast plaća, ali sve dok se to ne dogodi, građani su primorani dizati kredit ne bili pokrili najosnovnije troškove. Prosječna plaća iznosi 1000 eura, ali potrošačka košarica daleko premašuje taj iznos. Sve to u prijevodu znači da se ne može živjeti samo od plaće, osobito ako se pojave neplanirani troškovi koji su u životu nažalost neizbježni. U takvoj se situaciji svatko od nas pita gdje dignuti kredit. Sa svih smo strana bombardirani oglasima u kojima se nude najpovoljniji uvjeti kreditiranja, novac na ruke, minimalne kamate… Sve to zvuči predobro da bi bilo istinito, i ponekad je upravo tako.

U navali kredita, pozajmica i zajmova koji su preplavili naše tržište, teško je naći savršeno mjesto gdje dignuti kredit. Valja imati na umu da ono što odgovara nekome ne mora nužno odgovarati i vašim potrebama. Prije nego li se odlučite na taj korak, razmislite o financijskim mogućnostima. Odlučite li se na veći iznos, to podrazumijeva i veće kamate te dulji rok otplate. Manji iznos znali i kraći otplatni plan, ali možda neće zadovoljiti sve vaše potrebe i s vremenom generirati još veće troškove.

Gdje dignuti kredit?

Prije samog dizanja kredita treba se što bolje informirati i skupiti što više različitih ponuda. Odgovor na pitanje gdje dignuti kredit daju banke, štedno-kreditne zadruge i kreditne kuće. Najbolje je osobno zatražiti ponude jer se uvjeti koje banke nude na svojim internetskim stranicama nerijetko razlikuju od stvarnih uvjeta. Najčešće je to zato što su takve ponude limitirane i istječu nakon određenog vremena.

Sve te financijske kuće na svojim internetskim stranicama imaju kreditne kalkulatore na kojima možete napraviti okvirni izračun rate kredita. To uključuje mjesečnu ratu, kamatnu stopu i visinu kamata koje ćete otplatiti za vrijeme otplatnog plana. Odlična je to smjernica za sve one koji se pitaju gdje dignuti kredit i gdje su najpovoljniji uvjeti.

Koja je najbolja opcija za dizanje kredita

Sve financijske institucije različitim pogodnostima privlače klijente, ali i paze da zaštite vlastite interese s minimalnim rizikom. Banke i štedno-kreditne zadruge pomno proučavaju kreditnu sposobnost potencijalnih klijenata, dok kreditne kuće paze na njihovu financijsku urednost.

Sve navedene financijske institucije omogućuju podnošenje zahtjeva preko interneta, ali za razliku od kreditnih kuća, banke i štedno-kreditne zadruge svoje poslovanje još većim dijelom obavljaju u poslovnicama. A to u doba kada je slobodno vrijeme najveći luksuz, predstavlja veliki problem. Ljudi ne žele svoje slobodne trenutke trošiti na čekanje u dugim redovima, dok postoji opcija obavljanja istog preko interneta.

Jednako tako sve institucije sustavno rade na smanjivanju dokumentacije potrebne za dobivanje kredita, ali ne rade sve to jednako uspješno. Kreditne kuće svele su dokumentaciju na osobnu iskaznicu i karticu tekućeg računa, a ne istom su tragu i neke banke. Veći dio njih ipak uza sve navedeno traži i potvrdu od poslodavca i platne liste ne bi li se osigurale da će se novac vratiti. S time da prednost naravno imaju oni koji su zaposleni na neodređeno vrijeme. No kreditnih kuća to nije važno, već je najvažnije da klijent ima redovne prihode i uredno otplaćuje sve svoje dugove.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (305 ocjena)

Home » Gdje dignuti kredit