Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 20.05.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Krediti za obrtnike

Vrste kredita za obrtnike

Krediti za obrtnike su važan izvor financiranja za male i srednje poduzetnike koji se bave obrtništvom. Ovi krediti su namijenjeni za pokretanje novih poslova, proširenje postojećih poslova, kupnju opreme, plaćanje zaposlenika i drugih troškova poslovanja. Postoji nekoliko vrsta kredita za obrtnike, a najčešće su to kratkoročni i dugoročni krediti.

Kratkoročni krediti za obrtnike su namijenjeni za financiranje kratkoročnih potreba poslovanja, kao što su plaćanje dobavljača, plaćanje poreza i drugih troškova.

Ovi krediti su obično kratkog roka otplate, obično manje od godinu dana. Kamatne stope za kratkoročne kredite su obično veće nego za dugoročne kredite.

Krediti koji se mogu otplaćivati na duže razdoblje namijenjeni su obrtnicima kako bi mogli financirati dugoročne potrebe svog poslovanja, poput kupnje opreme, proširenja poslovanja ili stjecanja nekretnina. Ovi krediti imaju dulji rok otplate, obično više od godinu dana.

Kamatne stope za dugoročne kredite su obično niže nego za kratkoročne kredite.

Osim kratkoročnih i dugoročnih kredita, postoje i druge vrste kredita za obrtnike, kao što su revolving krediti, faktoring i leasing. Revolving krediti su vrsta kredita koji se obnavljaju nakon što se otplati dio duga. Faktoring je kada se računi prodaju drugoj tvrtki koja će ih naplatiti, a leasing je kada se oprema iznajmljuje umjesto da se kupuje.

Financijske institucije poput banaka, štedionica i drugih nude mogućnost kredita za male poduzetnike.

Da biste dobili kredit za obrtnike, potrebno je ispuniti određene uvjete, kao što su imati dobru kreditnu povijest, dokazati sposobnost vraćanja kredita i imati sigurnost za kredit. Uz to, potrebno je pripremiti poslovni plan i financijske projekcije koje će pokazati kako će se kredit koristiti i kako će se vratiti.

U konačnici, financijska podrška koju pružaju krediti omogućuje napredak i širenje poslovanja malih i srednjih poduzetnika. Postoji nekoliko vrsta kredita za obrtnike, a najčešće su to kratkoročni i dugoročni krediti. Da biste dobili kredit za obrtnike, potrebno je ispuniti određene uvjete i pripremiti poslovni plan i financijske projekcije.

Kako dobiti kredit za obrtnike?

Ovo je pitanje koje postavljaju mnogi mali i srednji poduzetnici koji se bave obrtništvom. Krediti za obrtnike su namijenjeni za financiranje različitih potreba poslovanja, ali kako doći do ovog oblika financiranja?

Prvi korak u dobivanju kredita za obrtnike je odabir financijske institucije koja nudi ovu vrstu kredita.

To može biti banka, štedionica ili druga financijska institucija. Potrebno je istražiti koje institucije nude kredite za obrtnike i koje uvjete traže za dobivanje kredita.

Sljedeći korak je priprema poslovnog plana i financijskih projekcija. Poslovni plan treba sadržavati opis poslovanja, ciljeve, strategiju i planove za budući razvoj poslovanja.

Financijske projekcije trebaju pokazati koliko novca je potrebno za financiranje poslovanja i kako će se novac koristiti.

Nakon pripreme poslovnog plana i financijskih projekcija, potrebno je predati zahtjev za kredit. Zahtjev za kredit treba sadržavati informacije o poslovanju, financijskim projekcijama, traženom iznosu kredita i rokovima otplate.

Kada se zahtjev za kredit podnese, financijska institucija će provjeriti kreditnu povijest poduzetnika, sposobnost vraćanja kredita i sigurnost koju poduzetnik može ponuditi za kredit.

Ako je zahtjev odobren, poduzetnik će dobiti kredit i moći će ga koristiti za financiranje poslovanja.

Važno je napomenuti da dobivanje kredita za obrtnike nije uvijek jednostavan proces. Potrebno je ispuniti određene uvjete i pripremiti kvalitetan poslovni plan i financijske projekcije. Također, kamatne stope za kredite za obrtnike su obično više nego za kredite za fizičke osobe, što znači da će poduzetnik morati platiti više za kredit.

Ipak, krediti za obrtnike su važan izvor financiranja za male i srednje poduzetnike koji se bave obrtništvom. Ovi krediti omogućuju poduzetnicima da pokrenu nove poslove, prošire postojeće poslove i ostvare svoje poslovne ciljeve.

Prednosti i nedostaci kredita za obrtnike

Krediti za obrtnike imaju svoje prednosti i nedostatke. Prije nego što se odlučite za ovaj oblik financiranja, važno je razmotriti obje strane.

Jedna od glavnih prednosti kredita za obrtnike je što omogućuju poduzetnicima da financiraju svoje poslovanje. Krediti za obrtnike su namijenjeni za financiranje različitih potreba poslovanja, poput kupnje opreme, plaćanja zaposlenika i drugih troškova.

Ovi krediti omogućuju poduzetnicima da pokrenu nove poslove, prošire postojeće poslove i ostvare svoje poslovne ciljeve.

Još jedna prednost kredita za obrtnike je što se mogu prilagoditi potrebama poduzetnika. Postoje različite vrste kredita za obrtnike, kao što su kratkoročni i dugoročni krediti, revolving krediti, faktoring i leasing. Poduzetnik može odabrati onaj kredit koji najbolje odgovara njegovim potrebama.

Ipak, pozajmice namijenjene poslovnjacima imaju i neke mane. Jedan od glavnih nedostataka je što su kamatne stope obično više nego za kredite za fizičke osobe.

To znači da će poduzetnik morati platiti više za kredit, što može utjecati na profitabilnost poslovanja.

Još jedan nedostatak kredita za obrtnike je što se moraju vraćati u određenom roku. Ako poduzetnik nije u mogućnosti vratiti kredit u roku, može se suočiti s dodatnim troškovima i gubitkom kreditne sposobnosti. Zato je važno pažljivo planirati korištenje kredita i osigurati da se kredit može vratiti u roku.

Posuđivanje novca za obrtnike može biti opasno za poslovne ljude koji nemaju stabilno poslovanje ili dobru kreditnu povijest.

Financijske institucije će provjeriti kreditnu povijest poduzetnika i sposobnost vraćanja kredita prije nego što odobre kredit. Ako poduzetnik nema dobru kreditnu povijest ili nije u mogućnosti dokazati sposobnost vraćanja kredita, može biti teško dobiti kredit.

Na kraju krajeva, financiranje putem kredita predstavlja značajan izvor za male i srednje poduzetnike u obrtničkom sektoru. Ovi krediti omogućuju poduzetnicima da ostvare svoje poslovne ciljeve, ali imaju i neke nedostatke koji se moraju uzeti u obzir. Važno je pažljivo planirati korištenje kredita i osigurati da se kredit može vratiti u roku.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (216 ocjena)

Home » Krediti za obrtnike