Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 15.07.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Život u Lijepoj našoj puno je skuplji nego kod naših susjeda iz Europske unije. Primanja su daleko ispod europskog prosjeka, ali zato su troškovi pri samo vrhu. Najskuplje od svega je hrana na koju odlazi gotovo polovica kućnog budžeta. Građani stoga gomilaju dugove i kalkuliraju što moraju prvo platiti, a s čime mogu pričekati. Neotplaćena rata kredita najčešće je na posljednjem mjestu, ali u škripcu s novcem i nije nemoguća. Mnogi zbog toga završe na crnoj listi i pripadne im nimalo laskava titula neredovitog platiše. To utječe na kreditnu sposobnost i smanjuje šanse za dobivanje kredita kod banaka. Neotplaćena rata kredita za sobom povlači tako cijeli jedan niz problema.

Ako se dogodi i jedna neotplaćena rata kredita, banke vrlo brzo šalju opomenu dužniku i jamcu ukoliko isto postoji. Na taj ga način podsjećaju da dospjele obaveze te pritom i naplaćuju dodatne troškove za slanje opomene. Tako da neotplaćena rata kredita s vremenom postaje sve veća uslijed neplaniranih troškova.

Kako što prije sanirati neotplaćenu ratu kredita?

Prvi korak u sanaciji štete jest pokušaj u prestrukturiranju budžeta. Najbolje je odmah otkazati članarine za sve što ne koristite i isti taj novac preusmjeriti u otplatu neotplaćene rate kredita. Računi koji imaju kasniji datum dospijeća nego kredit, plaćajte posljednje. Pokušajte najprije riješiti kreditna zaduženja pa tek onda sve ostalo kako ne bi ponestalo novca kad je najpotrebnije.

Neotplaćena rata kredita: Kakve opcije nude banke?

Ako prenamjena kućnog budžeta nije opcija, krediti se najčešće mogu reprogramirati ili refinacirati. Reprogramiraju se oni krediti koji se zbog određenih životnih nedaća poput otkaza ili smrtnog slučaja ne mogu na vrijeme otplaćivati. Klijentu se onda produljuje vrijeme otplate i omogućava poček. Refinaciranje podrazumijeva podvlačenje više različitih kreditnih obaveza pod jednu čime se smanjuju nepotrebni troškovi za na primjer obradu kredita, održavanje računa i slično. Time se može doskočiti neotplaćenoj rati kredita i daljnjem gomilanju dugova. Prije bilo kakvog sljedećeg koraka, najbolje je posavjetovati se s djelatnicima banke i crno na bijelo dobiti kakve su vam mogućnosti.

Neotplaćena rata kredita: Kakve opcije nude kreditne kuće?

Za razliku od banaka, kreditne kuće omogućuju razne kreditne opcije koje brzo saniraju dugove. Najvažnije je da klijent ima uredna primanja kako bi mogao zatražiti neku od opcija. Najčešće se radi o nenamjenskim kreditima, zajmovima i pozajmicama koji se baziraju na manjim iznosima i kratkom roku otplate. Klijent ih može iskoristiti za štogod poželi pa i za plaćanje neotplaćene rate kredita. Prednost ovakve vrste kreditiranja leži u minimalnoj birokraciji i brzoj isplati novaca što je ključno kod otplate neotplaćene rate kredita.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (142 ocjena)

Home » Neotplaćena rata kredita