Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:42
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Poduzetnička klima u Hrvatskoj se posljednjih godina miče s mrtve točke, ali ne dovoljno brzo. Gotovo tri četvrtine Hrvata smatra kako nepovoljne zakonske regulative i birokracija usporavaju razvoj poduzetništva. Ne doprinosi tome ni činjenica da se poduzetnici ne povezuju s pozitivnim imidžem, iako zapošljavaju gotovo 70 posto radnika Lijepe naše. Najviše problema poduzetnici imaju u samom startu pri pokušaju da osnuju tvrtku i plasiraju svoje proizvode na tržište.

Nepovoljne ekonomske prilike onemogućavaju normalan razvoj, ali vlada se trudi na tržište plasirati kredite za poduzetnike. Uz pomoć Europske unije i izvlačenja sredstava iz europskih fondova, polako se mijenja percepcija. Svoju su priliku tako dobile neke tvrtke koje inače ne bi nikad došle na red.

Krediti za poduzetnike posebna su vrsta kredita namijenjena novopečenim poduzetnicima i svima onima koji žele unaprijediti proizvodnju. Ova vrsta kredita ima povoljniju kamatnu stopu od drugih i mogućnost počeka od nekoliko godina. Jednako tako kod kredita za poduzetnike ne postoje raznorazne naknade za obradu istih. Metode su to koje pomažu u stimuliranju razvoja poduzetništva.

Krediti za poduzetnike i kako doći do njih preko europskih fondova

Krediti za poduzetnike dio su ponude vladinih organizacija za promicanje poduzetništva. Hrvatskoj je u europskim fondovima namijenjeno gotovo 11 milijardi euro koji se mogu iskoristiti za rast i razvoj. Međutim, taj novac nam nije dan nego ga treba znati izvući. Prema procjenama stručnjaka, trenutno premalo toga izvlačimo, a previše punimo europsku blagajnu.

Do takvih kredita za poduzetnike nije lako doći. Oni zahtijevaju inovativnu ideju i iznimno dobro razrađen plan razvoj te ulaganja. Projekti nisu jednostavni, ali ni nemogući, samo se za njih treba potruditi. Država je čak bila omogućila razne radionice za sve one koji žele naučiti pisati europske projekte, a sada su se za to specijalizirale posebne tvrtke.

Krediti za poduzetnike: Što u svojoj ponudi imaju banke?

Banke već dugi niz godina u svojoj ponudi imaju posebne kredite za poduzetnike. Namijenjeni su svima onima koji tek pokreću svoj prvi biznis i onima koji već imaju uhodani posao, ali ga žele unaprijediti. U svojoj ponudi kredita za poduzetnike nude kratkoročne i dugoročne kredite. Kratkoročni su namijenjeni ulaganju u obrtna sredstva, dok su dugoročni namijenjeni unapređenju poslovanja koje nije moguće obaviti u kratkom periodu. Najčešće se odnose na poljoprivredu, turizam i slično.

Sam proces oko dobivanja kredita za poduzetnike vode posebni djelatnici koji su specijalizirani za rad pravnim osobama. Uvjeti za kredite za poduzetnike su povoljniji nego za fizičke osobe, ali zahtijevaju dobar plan. Najčešće podrazumijevaju veće svote novaca koje bankama predstavljaju prevelik rizik pa osim razrađenog plana razvoja zahtijevaju i određene instrumente osiguranja. Na taj se način osiguravaju od dugova u slučaju neplaćanja kredita.

Kreditne kuće imaju novitet

Odnedavno kredite za poduzetnike u svojoj ponudi imaju i kreditne kuće koje u stopu prate hrvatsko tržište. Do kredita za poduzetnike može se doći online putem što uvelike štedi vrijeme ionako zaposlenim poduzetnicima. Birokracija je svedena na minimum što pak olakšava isplatu novca. 

         
Ocjena: 4.7 / 5 (204 ocjena)

Home » Krediti za poduzetnike