Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 15.07.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Ako je potrošnja veća od prihoda, rezultat je itekako jasan – financijski problemi kucaju na vrata. Situacija se dodatno pogoršava ako se mjesečni troškovi rješavaju peglanjem kartica i prekoračenjem minusa na tekućem računu. Iz toga se naročito teško izvući jer su kamate na minus na tekućem daleko veće nego one na nenamjenskim kreditima. No prije nego li se odlučite za taj korak, treba otkriti uzrok zbog čega ste upali u financijske probleme.

Mnogi se zavaravaju da ne troše iznad svojih mogućnosti, a jednom kad sve rashode stave na papir, nemilo se iznenade gdje im sve novac curi iz džepova. Preopterećen kućni budžet počinje pucati po šavovima i dugovi su neminovni. Takva se situacija može dogoditi svakome od nas, ali važno je pokušati uloviti sve konce prije nego li vam ispadnu iz ruke. Jedan od najvećih razloga za financijske probleme jest manjak kontrole nad budžetom. Neplanirane kupovine iznimno su skup sport naročito zato što nam društvo nameće norme po kojima trebamo imati najnoviji auto, biti obučeni po posljednjoj modi i slično. Bjesomučno peglanje kartica samo akumulira troškove iz mjeseca u mjesec i što se oni dulje odugovlače, to je iz njih teže izaći.

Kako se izvući iz financijskih problema

Nakon što se utvrdi stanje kućnog budžeta, valja napraviti otplatni plan kako biste što prije povratili kontrolu nad financijskim problemima. Valja odrediti prioritete u otplati režija. Rata kredita trebala bi biti na vrhu jer sa sobom vuče zatezne kamate i pitanje krova nad glavom, ako se naravno radi o stambenom kreditu. Nakon toga se rješavaju režije koje imaju najdulji rok dospijeća.

Kako vratiti kućni budžet u normalu

Osim dobro razrađenog otplatnog plana, vrlo je važno promijeniti stil života i živjeti u skladu s mogućnostima. Nemojte si odmah postavljati zahtjeve koje nećete moći ispuniti, krenite najprije s manjim stvarima kako vam motivacija ne bi pala. Pokušajte umjesto automobila koristiti javni prijevoz, pronađite dodatni izvor zarade, pomno planirajte kupovinu namirnica i nikada ne idite u trgovinu bez popisa. Takve male stvari čine čuda za kućni budžet i izvlače iz financijskih problema.

Kako financijske probleme podvući pod isti nazivnik

Pri izlasku iz financijskih problema najvažnije su disciplina i vizualizacija izlaska. Ako je moguće, možete sve dugove podvući pod jedan kredit i riješiti plaćanjem mjesečne rate. Kreditne kuće nude brze i jednostavne kreditne opcije koje se mogu vratiti već nakon 30 dana. No kod odabira istih najvažnije je znati s kolikom se ratom možete nositi kako ne biste upali u još veće financijske probleme.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (158 ocjena)

Home » Financijski problemi