Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 20.04.2024 u 09:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Minus na tekućem računi je nešto na što većina građana Hrvatske računa. Ne čudi to nimalo s obzirom na to da svaki peti živi na rubu siromaštva. Prosječna plaća od 1000 eura nije dovoljna za preživljavanje, s obzirom na to da potrošačka košarica i režije daleko premašuju kućni budžet. Zbog toga građani redovito koriste minus na tekućem računu. No ovaj najprimamljiviji i najučestaliji način zaduživanja ima i dobre i loše strane. Neke banke ga odobravaju na temelju zahtjeva koji je podnio sam klijent, a druge ga otvaraju samoinicijativno. Neki ga zbog njegove varljivosti nazivaju nužnim zlom.

Naime kada vidite da imate dozvoljeno prekoračenje od nekoliko stotina eura, možda vam se na prvi pogled čini kao da imate tih nekoliko stotina eura ekstra. No to baš i nije tako. Minus na tekućem računu može dobro doći, osobito kad vam hitno treba novac, ali treba biti jako oprezan prije nego li u njega zagrebete. Naime, neki svaki mjesec ulaze u minus, a ni ne shvaćaju da je to jedan od najskupljih načina zaduživanje. Kamate su iznimno visoke, naročito u odnosu na druga načine posuđivanja novca. No njegova popularnost unatoč kamatnoj stopi koja seže do 10 posto ne jenjava, pa se i dalje radi o najdostupnijem, ali i najskupljem načinu kreditiranja.

Kako zatvoriti minus na tekućem računu?

Za zatvaranje minusa na tekućem računu treba najprije napraviti plan. Razmislite za koliko ga želite zatvoriti i kako to možete postići. Ako ga na primjer imate dug od 1000 eura, a želite ga zatvoriti za godinu dana, to u prijevodu znači da svaki mjesec trebate ostaviti 80 eura samo za zatvaranje minusa na tekućem računu.

Zatvaranje minusa na tekućem računu refinanciranjem kredita

Osim pisanjem vlastitog plana prihoda i rashoda, za zatvaranje minusa na tekućem računu postoji i druga opcija koja je kod građana Hrvatske iznimno popularna. Riječ je o refinanciranju kredita, odnosno zatvaranje svih postojećih dugova jednim novim kreditom. S obzirom da se svi postojeći krediti i pozajmice svedu pod jedan kredit, samim time smanjuju se i naknade i troškovi koje je korisnik plaćao na ostalim uslugama koje je koristio.

Njegova je prednost, iako to mnogi smatraju upravo njegovom manom, što je refinanciranje kredita namjensko. Odnosno novac se mora iskoristiti za zatvaranje postojećih obaveza, a tek se manji dio može iskoristiti nenamjenski i isplatiti u gotovini.

Namjenski krediti za zatvaranje minusa na tekućem računu

Osim refinanciranja kredita, banke i kreditne kuće u svojoj ponudi imaju posebne namjenske kredite namijenjene zatvaranju minusa na tekućem računu. Riječ je o kreditima koji pokrivaju minus na tekućem računu uz određenu kamatu. Financijski stručnjaci tvrde kako su takvi načini najpovoljniji za klijente jer su se stabilnom kamatom koja je najčešće niža od one koja ide na sam minus, može riješiti dug.

Naime, s obzirom na to da su kamate visoke kad je u pitanju minus na tekućem računu, ako se on vuče nekoliko godina, banke na njemu ubiru i po nekoliko desetaka eura mjesečno. Korištenjem namjenskog kredita, u jednom će se potezu riješiti dug i spriječiti dodatno rasipanje novca.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (212 ocjena)

Home » Zatvaranje minusa na tekućem računu