Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 20.05.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je IBAN

Što je IBAN broj?

IBAN je skraćeni naziv od riječi International Bank Account Number ili na našem jeziku je to prevedeno kao međunarodni broj bankovnog računa. Ukratko, to je jedinstveni identifikacijski broj vašeg bankovnog računa. Svakom klijentu neke banke gdje ima otvoreni transakcijski račun se dodjeljuje ovaj posebni broj. IBAN se u mnogobrojne svrhe koristi. Prvotno se koristi kako bi vam netko mogao uplatiti novce na vaš račun odnosno kako bi vam poslodavac mogao isplatiti plaću, a ujedno kako biste mogli vi nekome poslati novce ili kako biste mogli platiti račune i režije. Isto tako, bitno je znati koji je vaš broj računa ukoliko želite ugovoriti kredit kod svoje banke ili kod neke druge financijske odnosno kreditne institucije. Krediti se danas mogu i preko interneta ugovoriti. Već sada možete preko web stranice od kreditne kuće zatražiti svoj brzi kredit. Samo ispunite kratki formular, priložite potrebnu dokumentaciju i već danas možete očekivati odobrenje kao i isplatu novca na vaš račun.

Kako saznati IBAN?

Hrvatski IBAN broj se sastoji od 21 numeričkih i alfabetskih znakova, te primjer kako neki takav broj izgleda je ovako HRCC AAAA AAAB BBBB BBBB B. U ovom broju, prefiks HR označuje iz koje je države ovaj bankovni broj. Oznaka CC pak predstavlja kontroli broj vaše banke. Slovo A predstavlja vodeći broj vaše banke kod koje je otvoren bankovni račun, te se on sastoji od 7 brojeva. Slovo B predstavlja broj vašeg računa te se ovaj dio broja sastoji od 10 znamenki. Kod platnih dokumenata koje dobivate preko svoje elektronične pošte, IBAN broj ne smije imati prazna polja te se ga mora zajedno u jednom nizu napisati. Dok s druge strane, kod platnih dokumenata koji dolaze u papirnatom izdanju, sva četiri znakova ovoga broja moraju biti odvojena jednim praznim poljem. Što znači da HR, C, A i B brojevi moraju biti odvojeni s jednim praznim poljem. Kako možete saznati svoj broj bankovnog računa ćemo vam otkriti u sljedećem dijelu.

Čemu služi IBAN?

Ukoliko ne znate koji je IBAN broj vašeg bankovnog računa, postoji nekoliko načina kako to možete saznati. Prvi i najbrži način kako to možete otkriti je da samo pogledate na svoju karticu od bankovnog računa. Na prednjoj ili stražnjoj strani kartice, ovisno o tome kod koje banke imate otvoreni bankovni račun, će vam pisati koji je broj vašeg bankovnog računa. Također, možete otići do poslovnice svoje banke i upitati ih vezano uz koji je broj vašeg bankovnog računa. Isto tako vam na dokumentima iz banke piše koji je broj. No, ako ste u žurbi, i nemate kod sebe trenutno karticu od vašeg računa, možete se isto tako poslužiti s IBAN kalkulatorom. Samo ukucate ovaj pojam u pretraživač, i izbaciti će vam kalkulator, upišete broj vašeg računa, i on će vam samo nadodati prefiks HR te dvoznamenkasti kontroli broj vaše banke, i tako možete saznati koji je broj vašeg bankovnog računa.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (290 ocjena)

Home » Što je IBAN