Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 22.04.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Strah od neizvjesne budućnost natjerao je jedan dio Hrvata preko granica Lijepe naše, a druge da pojačaju štednju. Istovremeno, sve se više zadužujemo i na internetu pretražujemo razne kredite, zajmove i pozajmice. Broj blokiranih građana je u laganom padu prvenstveno zato što se velik broj ljudi iselio, a dio njih dobio je oprost dugova od vlade. Situacija je daleko od one europske, baš kao i prosječna primanja dok su troškovi života daleko iznad naših susjeda u Europskoj uniji.

Prosječna mjesečna primanja nisu dovoljna za prosječnu potrošačku košaricu. Osobito kad su u pitanju jednočlana kućanstva kojih nažalost zbog prirodnog starenja stanovništva ima sve više. Standard nije već dugi niz godina na najvišim granama. Građani su primorani i najmanja kolebanja u kućnom budžetu spašavati zajmovima, pozajmicama i kreditima.

Što sve treba znati o zajmovima

Zajmovi su sve popularniji među građanima. Puno su fleksibilniji nego krediti i samim time primamljiviji. Građani ih uzimaju ne bi li platili putovanja, školovanje, novi automobili ili bilo kakve neplanirane troškove na koje nitko nije imun. U svojoj ih ponudi imaju kreditne kuće i banke. U moru ponuda nije lako izabrati onu najbolju zato što ima jako puno onih koji love u mutnom. Na internetu ih nude raznorazne kreditne kuće koje nemaju dozvolu za poslovanje u Hrvatskoj. Svi smo u jednom momentu naletjeli na oglase na tramvajskim stanicama, poštanskim sandučićima, rasvjetnim stupovima… Najbolje je provjeriti legitimnost kreditne kuće prije odabira zajma. Ista se provjerava na stranicama Hrvatske narodne banke.

Otplata zajmova na rate: Vodič kroz najbolje opcije pozajmljivanja novca

Zajmovi su često u visini kredita ili niži. Mogu se otplatiti u kratkom roku, ovisno o iznosu. Moguća je otplata zajmova na rate ili jednokratno. Ova potonja varijanta je rjeđa jer znači da klijent odjednom mora vratiti sav novac. Otplata zajmova na rate popularnija je mjera jer omogućuju otplatu na mjesečnoj bazi. No to je znači da se radi o mjesečnim anuitetima. Postoji razlika koju većina građana na prvu ne shvaća, a odražava se na njihov novčanik.

Kod otplate zajmova na rate prvo se otplaćuje glavnica pa tek onda kamata. Kod mjesečnih anuiteta otplaćuje se kamata i dio glavnice što rezultira većim iznosima nego kod otplate zajmova na rate. Osim toga kod otplate zajmova na rate veći su iznosi u samom početku otplate zajmova, a manji pri kraju otplate zajmova na rate. Kod mjesečnih anuiteta otplaćuje se tijekom kompletnog otplatnog roka ista rata, a razlika u kamatnoj stopi podmiruje se na kraju.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (253 ocjena)

Home » Otplata zajmova na rate