Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 22.04.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Pozajmice su postale glavni spasitelj kućnog budžeta. Mali iznosi i kratak rok otplate čine ih dobrim rješenjem u saniranju manjih rupa u budžetu. Odlično su rješenje za nepredvidive situacije poput zdravstvenih troškova, kućanskih popravaka, kvarova na automobilu ili neplaniranih putovanja. S obzirom na to da su u pitanju manji iznosi, ni banke ni kreditne kuće na njih ne gledaju kao na preveliki rizik. Veće svote novca karakteristične su za kredite i zajmove pa su uvjeti za njihovo odobrenje puno rigorozniji nego kod pozajmica.

Pozajmice: Prednosti i mane pozajmljivanja novca

Pozajmice su dostupne u bankama i kreditnim kućama. Razlika između njih i kredita jest u tome što mogu podrazumijevaju posudbu novca ili bilo kojeg dobra. Krediti su bazirani isključivo na novčanim sredstvima. Prednost pozajmica u odnosu na kredite leži i u tome što ih mogu dati i pravne i fizičke osobe. Što u prijevodu znači da ih mogu izdati banke, kreditne kuće pa čak i tvrtke svojim radnicima. Jednako tako mogu ih dati fizičke osobe i regulirati isplatu potpisivanjem ugovora. Osobito kad je u pitanju posudba novca između članova obitelji. Narušeni odnos je u tom slučaju gotovo neizbježan.

Prednost pozajmica i manjih svota novca leži u tome što se pozajmica brzo može otplatiti. Samim time otvara se prostor za ponovno podnošenje zahtjeva ukoliko se javi potreba. Moguća je otplata pozajmica na rate, jednokratno ili u mjesečnim anuitetima.

Kako do online pozajmica

Kod odabira pozajmica vodeće mjesto preuzele su kreditne kuće jer su svu proceduru svele na internet. Nema bespotrebnih odlazaka u poslovnicu niti skupljanje raznoraznih potvrda. Banke su tek omogućile tek djelomično podnošenje zahtjeva online putem, dok se ugovor i dalje potpisuje u banci. Kreditne kuće minimalizirale su dokumentaciju i do pozajmica se može doći samo uz pomoć osobne iskaznice i kreditne kartice. Banke još uvijek rade temeljnu provjeru kreditne sposobnosti i samim time već u startu isključuju velik broj ljudi.

Otplata pozajmice na rate: Gdje se sve skrivaju zamke?

Pozajmice se može vraćati u ratama ili jednokratno. Iako se radi o manjim svotama novca, jednokratna otplata i dalje nije popularna. Mnogi koji se odlučuju na pozajmice, ne razmišljaju o jednokratnom povratu jer da su isti u mogućnosti napraviti ne bi nikad ni uzimali pozajmice. Otplata pozajmice na rate puno je popularnija. Pritom treba razlikovati otplatu pozajmica na rate od mjesečnih anuiteta. Iako na prvu zvuči kao ista stvar, razlika je poprilično velika. Glavna razlika leži u tome što otplata pozajmica na rate podrazumijeva najprije otplatu glavnice, dok se kod mjesečnih anuiteta otplaćuju kamate i dio glavnice.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (196 ocjena)

Home » Otplata pozajmica na rate