Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 15.07.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Hrvati u bankama drže oko 40 milijardi eura. Štednja nikada nije bila viša, ali istovremeno raste i zaduženost. Pritom se misli na građane koji su ostali u Lijepoj našoj, a ne o pola milijuna Hrvata koji su je napustili u nadi da će što prije otplatiti svoje dugove i pronaći bolju budućnost. Život na kredit posta je uobičajen dio našeg života pritom su stambeni krediti najčešća vrsta zaduženja. Nakon njih slijede gotovinski krediti i to nenamjenski koje građani koriste ne bi li spasili kućnu budžet u nepredvidivim situacijama kao što su popravci automobila, kućanski kvarovi i neplanirana putovanja ili pak troškovi liječenja.

No bez obzira na vrstu kredita, kod otplate ultimativno vodstvo preuzima otplata kredita na rate. Otplata kredita na rate najpopularnija je metoda jer predstavlja opterećenje koje klijenti mogu podnijeti. Velik dio njih tvrdi da ni ne „osjeti“ ratu kredita kad je otplaćuje na mjesečnoj bazi. Ona toliko ne opterećuje kućni budžet i većina s njom jednostavno nauči živjeti. No da bi se do toga došlo, važno je prije samog uzimanja kredita napraviti plan prihoda i rashoda kako biste ustanovili s koliko novca doista možete raspolagati i „preživjeti“ mjesec.

Jednokratna otplata kredita ipak za većinu građana predstavlja preveliki teret. Većina smatra da su u mogućnosti vratiti kredit odjednom ne bi ga nikad ni tražili.

Otplata kredita na rate i mjesečni anuiteti: Gdje se skriva razlika?

Prilikom podizanja kredita od tisuću stvari na koje trebaju misliti, vrsta otplate građanima je najčešće zadnja na listi. Prvenstveno zato što nisu ni svjesni da postoji razlika između mjesečnih anuiteta i otplate kredita na rate.

Otplata kredita na rate – za ovaj će termin većina pomisliti kako se radi o otplati mjesečnih anuiteta. No iako na prvu zvuče kao jedna te ista stvar, one ne mogu biti različitije. Otplata kredita na rate podrazumijeva da se prvo otplaćuje glavnica, dok se kod mjesečnih anuiteta otplaćuju kamate i dio glavnice. Razlika u odnosu na ukupni iznos može narasti do 20 posto, procjenjuju financijskih stručnjaci.

Otplata kredita u mjesečnim anuitetima češća je nego otplata kredita na rate, a sve zahvaljujući lošoj informiranosti građana. Banke su također sklonije nuditi mjesečne anuitete jer dobivaju na kraju dobivaju višu cifru tijekom otplate kredita.

Kod otplate kredita na rate opterećenje je puno veće na početku otplate kredita nego na kraju, jer se iznos kamate smanjuje tijekom godina. To nije slučaj s mjesečnim anuitetima jer klijent tijekom cijelog otplatnog razdoblja otplaćuju istu ratu i sa zadnjom ratom otplaćuje bilo kakva kolebanje kamatne stope.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (171 ocjena)

Home » Otplata kredita na rate