Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 15.07.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Minus na tekućem računu nešto je s čime su Hrvati naučili živjeti. Dapače, mnogi od njih računaju na to dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu. A kako i ne bi kad velik dio građana Lijepe naše živi na rubu siromaštva. Minus na tekućem računu svojevrstan je spas u kriznim i nepredviđenim situacijama u kojima vam hitno treba novac, a niste isti u mogućnosti posuditi od najbližih. Minus po tekućem računu banke svojim klijentima mogu svojevoljno omogućiti na temelju njihovih primanja, a neke od njih otvaraju ga isključivo na zahtjev klijenta.

Zvuči dosta primamljivo jer vam na prvi pogled može djelovati kao da raspolažete s više novca nego što uistinu imate. Najčešće se radi o iznosu koji jednak visini vaše plaće ili tri četvrtine vaše plaće. Iako najpristupačniji način zaduživanja, minus na tekućem zapravo je jedan od najskupljih načina zaduživanja. Kamate iznose više od 10 posto i jako ih je teško pokrivati. Zbog toga mnogi ne mogu izaći iz ralja minusa.

Kako se izvući iz minusa

Kako se izvući iz minusa? – prvo treba sebi priznati da ste zaglibili i da vam hitno trebaju mjere štednje. Jednom kad osvijestite da trošite iznad svojih mogućnosti i prestanete tražiti opravdanja za rasipanje, bit ćete spremni suočiti se s cifrom koja vas čeka na tekućem računu.

Postavite si realan plan otplate

Sljedeći korak za sve koji razmišljaju kako se izvući iz minusa jest osmišljavanje plana za izlazak iz prekoračenja. Najbolje je cifru koji ste dužni zapisati u tablicu i odrediti otplatni plan. Ne treba biti previše ambiciozan jer bi se plan mogao izjaloviti. Treba si postaviti realne ciljeve i na primjer svaki mjesec sljedećih godinu dana izdvajati za štednju. Pritom treba imati na umu da se kamate samo povećavaju.

Uštedite na članarinama koje ne koristite

Nakon određivanja plana otplate, važno je krenuti s planom smanjenja životnih troškova. Stavite na papir sve prihode i rashode te ćete lakše uočiti gdje vam točno novac curi iz džepa. Možda se to odnosi na članarine za klubove koje ne koristite, kupovinu namirnica koje vam na kraju istrunu u hladnjaku ili pak na preskupe poklone.

Plaćajte gotovinom i steknite kontrolu nad financijama

Pokušajte svoje preostale troškove plaćati isključivo gotovinom. Tako ćete imati bolji pregled i kontrolu nad financijama. Mnogi nisu ni svjesni da troše izvan svojih mogućnosti zato što im novac ne odlazi direktno iz novčanika već se skida s tekućeg računa.

Kako se izvući iz minusa: Kreditne kuće nude namjenske kredite, a banke refinanciranje

Svi navedeni koraci odgovaraju na pitanje kako se izvući iz minusa i odlična su podloga za urednu financijsku sliku. Osim toga postoji i mogućnost uzimanja namjenskog kredita kojim se pokriva prekoračenje na tekućem računu. Prednost uzimanja ove vrste kredita jest najčešće niža kamatna stopa nego kod minusa. Kreditne kuće u svojoj ponudi imaju razne kredite s fiksnom kamatnom stopom koja omogućuje brzo saniranje problema i još brže vraćanje kredita.

Najčešće se radi o manjim svotama novca za koje nije potrebno nikakvo jamstvo, a od dokumentacije je dovoljna tek preslika osobne iskaznice i kartice tekućeg računa.

Banke nude refinanciranje kredita tj. zatvaranje svih postojećih dugova pa tako i minusa na tekućem računu jednim novim kreditom.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (291 ocjena)

Home » Kako se izvući iz minusa