Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:42
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Prosječna plaća u Hrvatskoj iznosi oko 1000 eura, a menedžerske taj iznos premašuju za 130 posto. Činjenica jest da većina Hrvata ipak spada u taj prosjek i nerijetko spaja kraj s krajem. Sve je to kućni budžet još i može podnijeti dok nema izvanrednih okolnosti, a one su kako svi znamo, neminovne. Neplanirani kućanski popravci, kvar na autu, izvanredno putovanje ili pak vjenčanje, sve te situacije opterećuju financije. U takvim se situacijama građani odlučuju na posudbu novca. Samim time nameće se pitanje kako dignuti zajam, kredit ili pozajmicu.

Prvi korak prije bilo kakvog pozajmljivanja novca jest utvrđivanje stvarnog stanja kućnog budžeta. Ljudi se često zalete i podignu zajam koji ne odgovara njihovim potrebama jer su se oslanjali isključivo na visinu kamatne stope, a da pritom nisu u obzir uzeli i druge čimbenike. u jednom danu

Treba napraviti presjek financija i jasno utvrditi koliko novca se zarađuje, a koliko troši na mjesečnoj razini. Najbolje je popisati sve prihode i rashode pa pokušati izbaciti sve nepotrebne troškove ma koliko oni mali bili. Na kraju mjeseca će se skupiti u poveću hrpu koja se može preusmjeriti u plaćanje zajma.

Tek nakon toga vidjet će se koliko se novca može izdvojiti za mjesečnu ratu, a posljedično i odrediti je li bolje uzeti zajam na dulji ili kraći rok otplate.

Kako dignuti zajam, a ne kredit

Na prvi pogled zajam i kredit čine se kao jedna te ista stvar. Ono što ih razlikuje što zajam za razliku od kredita može dati i fizička osoba, a ne samo pravna. To olakšava stvar jer je tržište na kojem se zajam može dignuti veće. U prijevodu to znači da vam zajam može dati poslodavac, ali i sam šef. Upravo je ta mogućnost odabira jedna od najvećih prednosti ove vrste posudbe novca.

Ukoliko se odlučite posudite novac od fizičke osobe, najvažnije jest da taj zajam tretirate na jednak način kao da ga dižete kod banke. Važno je cijelu situaciju popratiti papirnatim putem i time smanjiti mogućnost za komplikacije kad dođe vrijeme otplate.

Kako dignuti zajam u banci i kreditnoj kući

Kako dignuti zajam – pitanje je koje nije jednoznačno. Prije odabira prave banke, kreditne kuće ili fizičke osobe valja pronaći najbolju ponudu koja odgovara vašim potrebama. Banke imaju rigoroznije kriterije od kreditnih kuća jer provjeravaju kreditnu sposobnost klijenata i pritom posebnu pažnju obraćaju na vrstu zaposlenja. Radnici zaposleni na određeno vrijeme teže dolaze do zajmova jer za banku predstavljaju veći rizik da se zajam neće otplatiti na vrijeme.

Kreditne kuće su puno fleksibilnije po tom pitanju, prvenstveno zato što znaju da je većina Hrvata zaposlena na određeno vrijeme. Njima je najvažnije da potencijalni klijent ima redovna primanja te uredno podmiruje sva svoja dugovanja. S obzirom da se kod posudbe novca najčešće radi o manjim svotama novca, rizik je minimalan, a to su kreditne kuće spremne podnijeti.

Kako dignuti zajam online

S obzirom da je internet bankarstvo sve popularnije i štedi dragocjeno vrijeme kao i živce, sve više bankarskih i nebankarskih institucija svoje proizvode nudi na internetu. Banke nisu još u potpunosti sve prebacile online pa se dio usluga još uvijek treba obaviti u poslovnicama, a kreditne kuće posluju isključivo online putem štedeći pritom novac i vrijeme.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (121 ocjena)

Home » Kako dignuti zajam