Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 20.04.2024 u 09:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Svatko tko se upuštao u traženje kredita, zna da prije bilo kakvog skupljanja ponuda treba biti svjestan vlastitog financijskog stanja. Koliko zarađuje, a koliko troši – stvari su s vrha ledene sante. Treba uzeti u obzir i troškove koji slijed poput registracije automobila, vrstu zaposlenja i stanje tvrtke u kojoj ste zaposleni pa sve do ušteđevine. Sve su to bitne stvari koje se uzimaju o obzir kod izračuna rate kredita.

Prije nego li krenete s češljanjem najboljih ponuda, napravite tablicu svih prihoda i rashoda. Tek ćete na papiru vidjeti koliko zapravo trošite i gdje možete spriječiti odljev novca. Kad sve popišete, na internetu možete pronaći informativne kreditne kalkulatore koji vam mogu pomoći i dati okvirni izračun rate kredita. Banke i druge financijske institucije na svojim internetskim stranicama nude klijentima opciju izračuna rate kredita uvrštavanjem osnovnih parametara kao što su duljina otplatnog plana, iznos kredita i korištenje sudužnika/jamca i slično.

Kreditni kalkulator ima informativni karakter, ali pomaže klijentima da se bez čekanja u poslovnicima okvirno informiraju koliko bi im iznosila rata kredita. Neke od banaka na svojim stranicama nude već gotove izračune rate kredita prema najučestalijim iznosima kredita koje klijenti u Hrvatskoj uzimaju.

No valja imati na umu da to nije konačno stanje stvari i da se izračun rate kredita preko kreditnih kalkulatora može razlikovati od onog u banci ili u drugoj financijskoj instituciji. Moguća su manja odstupanja jer službenici u obzir ne uzimaju samo primanja, već vaše ukupno financijsko stanje kao i financijsku sliku tvrtke u kojoj radite, osobito kad su u pitanju veći iznosi.

Izračun rate kredita ovisi o vrsti kredita

Kako bi se precizirala visina mjesečnog anuiteta, banke su osmislile nekoliko različitih kreditnih kalkulatora ovisno o vrsti troška. Cilj ovih kalkulatora je bolje planiranje u podizanju kredita. Postoje kalkulator štednje, stambeni kalkulator i kalkulator za vozila.

Kalkulator štednje

Dobar početak prije samog traženje kredita jest izračun štednje s kojom se u tom trenutku raspolaže. U tome pomaže kalkulator štednje koji omogućuje izračun kamate na oročenu štednju. S tim se kamatama može dodatno uštedjeti na godišnjoj razini i ušteđevinu preusmjeriti u otplatu kredita.

Stambeni kalkulator

Stambeni kalkulator se najčešće koristi od svih kreditnih kalkulatora za izračun rate kredita. Svatko tko je trebao izračun rate kredita probao je kroz stambeni kalkulator doći do najvećeg mogućeg iznosa koji može podići i na temelju dohotka i postojećih zaduženja. On izračunava efektivnu kamatnu stopu i visinu mjesečnog anuiteta. S time da u obzir kod izračuna rate kredita uzima čak opciju sudužnika/jamca. To mijenja samu visinu kredita, ali i duljinu otplatnog plana.

Kalkulator za vozila

Na sličnom principu kao i stambeni kalkulator, funkcionira i kalkulator za vozila. Izračun rate kredita ovisi o sljedećim parametrima: visina kredita, kamatna stopa i osiguranje. Na temelju toga se izračunava mjesečna rata i otplatni plan.

Kako izračunati ratu kredita

Osim preko kreditnih kalkulatora, izračun rate kredita možete izračunati sami. Pritom treba imati na umu kolika je glavnica, a kolika kamata. Kamata se uvijek obračunava na preostali, nedospjeli dio glavnice. Ako ne možete sami izračunati, uvijek se možete poslužiti internetom ili zamoliti nekog od financijskih stručnjaka u bankama da vam pomognu.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (220 ocjena)

Home » Izračun rate kredita